Mirësevini në Ada

Grupi i banimit Ada është një strukturë mbrojtëse në Saksoninë e Poshtme për vajzat* dhe
gratë e reja* të cilat kërcënohen ose preken nga dhuna ose martesa e detyruar.

A kam nevojë për ndihmë?

Keni shumë probleme në shtëpi?

A jeni rrahur, ofenduar, kërcënuar apo përjetoni dhunë seksuale?

A nuk ju lejohet të keni miq ose ti vizitoni?

A nuk të lejohet të kesh mik? A nuk ju lejohet të flisni me djemtë * ose t'i takoni ata?

A ju lejohet të shkoni vetëm në shkollë, ose përndryshe jo vetëm ose rrallë jashtë?

Supozoni se jeni martuar kundër vullnetit tuaj apo jeni tashmë të fejuar apo edhe të martuar?

A po ju kërcënon dikush me dhunë në emër të "nderit"?

A jeni shtatzënë dhe familja juaj nuk duhet ta dijë për këtë?

Keni frikë se dikush do të zbulojë se nuk jeni më të virgjër?

Keni frikë se dikush do të zbulojë se jeni gay / lezbike?

Më poshtë keni informacion se ku të merrni ndihmë! Ose na kontaktoni direkt!

Grupi i banimit Ada është një strukturë mbrojtëse në Saksoninë e Poshtme për vajzat* dhe
gratë e reja* të cilat kërcënohen ose preken nga dhuna ose martesa e detyruar.

Kështu ju ndihmojmë

Ne ju këshillojmë në mënyrë anonime, që do të thotë se nuk keni pse të emërtoni ndonjë emër dhe ne nuk do t'i themi askujt nëse nuk e dëshironi.

Mund të na telefononi në çdo kohë ose të shkruani një email. Ne do t'ju përgjigjemi sa më shpejt të jetë e mundur, më së voni pas 24 orësh.

Sigurisht, ne këshillojmë edhe djemtë * ose çiftet.

Nëse keni ndonjë pyetje, gjithmonë mund të na telefononi në 0 800 664 77 99! Thirrja është falas! Ose na shkruani një email në: info@ada-schutzhaus.de.

Si mund të marr ndihmë?

Unë jam më e re se 18 vjeç:
 • Na telefononi ose na shkruani një email!
 • Nuk keni pse të prisni derisa të bëheni 18 vjeç! Edhe si e mitur* nuk jeni e detyruar të jetoni me familjen tuaj.
 • Mund të shkoni direkt në zyrën e mirëqenies së të rinjve dhe të merrni ndihmë atje.
 • Nëse nuk mund të merrni ndihmë vetë, kontaktoni dikë të cilit i besoni (p.sh. një mësues, një mik apo një mjek/e).
 • Nëse situata në shtëpi përshkallëzohet, kërkoni ndihmë nga policia!
 • Na telefononi ose na shkruani një email!
 • Nëse jeni nga Saksonia e Poshtme dhe jo më të vjetër se 21 vjeç, mund të vini tek ne menjëherë!
 • Në rast urgjence, së pari mund të gjeni mbrojtje në strehën e grave.
 • Nëse situata përshkallëzohet, telefononi menjëherë policinë!
 • Nëse nuk mund të merrni ndihmë vetë, kontaktoni dikë të cilit i besoni (p.sh. një mësues, një mik apo një mjek).
 • Shkoni në zyrën e mirëqenies së të rinjve dhe kërkoni ndihmë.
 • Mund të gjeni një qendër këshillimi lokale në internet.
Seite verlassen